Tweet DCT

- Din kompletta lösningspartner!

© DCT - Data Center Technology AS
Startsidan > Lösningar > IT-Admininstration, centraliserad access

IT-Admininstration, centraliserad access

Utmaningen

Säker tillgång till alla fysiska och virtuella enheter i samma gränssnitt!

Server och datahallar är krävande miljöer att kontrollera och administrera. IT-personal måste vara uppdaterad på all slags utrustning som ingår i ett modernt datacenter.

Huvuduppgiften är att hålla igång driften på servrar, routrar, switchar och övrig utrustning, ofta på olika platser och med begränsade resurser-alltmedan kostnaderna ständigt måste övervakas.

Många nyttjar programvarulösningar för att fjärrövervaka funktionen hos enheterna i nätverket.

FAC

 

Dessa programvarulösningar är utvecklade primärt för att upptäcka fel samt att upplysa nätverksadministratören om enhetens begränsningar då den fungerar som avsett.

Om nätverket ligger nere eller enhetens operativsystem är låst är möjligheterna att rätta till felet begränsade och felsökning kräver en IT-tekniker på plats.

Dessutom tenderar fjärradministration att bli alltmer komplex. Exempelvis tillför bladserversystem ytterligare teknologier till de som redan finns i datacentret.

Detta medför att många av dagens datacenters består av ett virrvarr av heterogena servrar och plattformar, samt flera generationer av rackmonterade servrar och bladservrar från olika leverantörer. Samtliga med sin egen unika  adress vilket resulterar i åtskilliga mängder onödig administration

Detta kräver goda framtidsanpassade lösningar gällande IT-administration !

Read More

Lösningen

Data Center Technology AB | Rinkebyvägen 11 A, 182 36 Danderyd | Tel: +46 8-41001800 | info@dctab.se | All Rights Reserved.